O nas

Parcom d.o.o.

Kratka zgodovina podjetja

Podjetje Parcom d.o.o. Nova Gorica je s svojimi računalniškimi rešitvami in storitvami prisotno na področju Severne Primorske že od leta 1989. V letu 2005 smo z odprtjem poslovalnice v Logatcu razširili poslovanje na področje Notranjsko-kraške in Osrednjeslovenske regije. Zaradi povečanega obsega dela, je bila v letu 2019 v Ljubljani odprta hčerinska družba Parcom IT Solutions d.o.o., kar je posledično pomenilo ukinitev poslovalnice v Logatcu.

Leta 2010 smo naše poslovanje dopolnili s sodobnim podatkovnim centrom, ki omogoča dinamične rešitve gostovanj na strežniku.  S tem smo še okrepili naše partnerstvo s podjetji Hewllet Packard, Microsoft in Cisco, ter s tem zaokrožili naš spekter rešitev in storitev v popolno in sodobno partnersko sodelovanje z našimi strankami www.podatkovni-center.si.

V letu 2014 smo podpisali pogodbo za prodajo in vzdrževanje registrskih blagajn nemškega podjetja Quorion za področje zahodne Slovenije. Več o blagajniških sistemih na www.blagajne.si.

V letu 2019 smo odprli prenovljeno spletno trgovino z računalniško opremo. Namenjena je tako poslovnim partnerjem kot fizičnim strankam.

Naše poslanstvo

Strankam zagotavljamo celovito informacijsko podporo: svetovanje, prodajo, instalacijo, servis in vzdrževanje opreme. Razvili smo se v eno vodilnih podjetij, ki je specializirano za nudenje storitev s področja informacijskih tehnologij in dobavo ter servis računalniške opreme. Naša ponudba temelji na računalniški in komunikacijski opremi priznanih svetovnih podjetij: HP Inc., Hewlett Packard Enterprise, CISCO, Mikrotik, Kyocera, LG, Synology, Lenovo, Asus, Samsung in drugi.  Lastne storitve dopolnjujemo na platformah Microsoft in Linux programske opreme.

Za varnost podatkov skrbimo tako, da instaliramo in vzdržujemo programsko opremo podjetij  F-Secure, ESET, Fortinet, Wallix in Safetica. S podpisom pogodbe s podjetjem iStor pa smo postali ponudniki varovanja podatkov strank. Kriptirane in kompresirane podatke strank varnostno kopiramo na tretjo oziroma četrto lokacijo varnih podatkovnih centrov podjetja iStor v Švici. S tem strankam zagotovimo maksimalno zaščito podatkov.

Ponudbo dopolnjujemo tudi z drugo vrhunsko strojno in programsko opremo ter lastnimi storitvami, s ciljem, da našim strankam, zagotovimo kakovostno, celovito, zanesljivo in ekonomsko upravičeno informacijsko rešitev.

Z lastnimi kadri in podporo principalov zagotavljamo optimalen prodajno logistični proces za vse nivoje zahtevnosti vaših potreb po informacijski opremi, od preprostega kosa periferije do najzahtevnejših kompleksnih visoko razpoložljivih strežniško-pomnilniških sistemov.

 

zaposlenih

let izkušenj

zadovolnjih strank

Zaupanje

Zakaj izbrati nas

Poslanstvo

Naše poslanstvo je  trženje, implementacija in vzdrževanje visoko kakovostnih računalniških in komunikacijskih naprav ter informacijskih sistemov. Izpolnjevanje pričakovanj, zahtev in zadovoljevanje potreb uporabnikov postavljamo na prvo mesto, zato se stalno izobražujemo, spremljamo in uvajamo razvojne dosežke iz ITK področja. Uporabnikom želimo zagotoviti najboljšo varnost informacijske infrastrukture s poudarkom na varnosti podatkov. Prizadevamo si, da bi naše storitve ostale sinonim za kakovost, varnost in inovativnost.

 

 

Več kot 30 let izkušenj

Predana ekipa serviserjev na voljo 24/7

Strokoven oddelek prodaje

Kvalitetno izvedeni projekti

Široka ponudba izdelkov največjih svetovnih proizvajalcev

Vizija

Naša vizija je zagotavljati kakovostne storitve, kredibilno svetovanje, ter optimalno razmerje med tehnologijami in rešitvami. Z našimi rešitvami in storitvami, ki temeljijo na strojni in programski opremi priznanih svetovnih proizvajalcev, želimo strankam zagotoviti varnost informacijske infrastrukture.  Želimo tudi zagotoviti visoko stopnjo motiviranosti kolektiva, rast prihodkov ter neprekinjen razvoj podjetja. Tako bomo v bodoče največ pozornosti namenili visoki kakovosti naših storitev, konkurenčnosti podjetja, ter varnosti informacijskih sistemov in inovativnosti.